Proteste in Romania, Revolutie 2012 - Partea a 3-a

Mass-media din Targoviste, redusa la tacere

Am intrat pe cateva site-uri ale unor ziare si televiziuni din orasul Targoviste, cautand cu disperare informatii despre cum decurg protestele in Dambovita, si-am descoperit cu stupoare ca nu exista nicio stire referitoare la manifestatii. Asa ca am luat legatura cu niste cunostinte, surse din apropierea unor ziare si televiziuni, iar acestia spun ca au fost redusi la tacere de trimisi ai partidului PSD.
Nu sunt singur, dar din ce am cercetat, am impresia ca mai toate ziarele "mici" din tara au fost "reduse la tacere" de PSD. Informatii despre proteste se mai gasesc doar pe site-urile ziarelor mari (Gandul, Adevarul, Antena3, etc).

Manipularea "revolutiei"
Jandarmeria Romana face abuz de violenta, Basescu apare dupa 7 zile la TV cu declaratii oficiale, BOC afirma cu nesimtire ca demisia nici nu intra in discutie, Vanghelie e in Alpi la ski, Miron Cozma "ameninta" ca poate aduce la Bucuresti peste 10.000 de mineri, de data asta spre a sustine romanii nemultumiti, Mass-media dezinformeaza si publica din ce in ce mai putine stiri despre manifestatii.
Am ajuns sa ne intrebam ce ne dorim in urma acestor proteste. E o dezorganizare totala si un haos de care si Puterea si Opozitia profita din plin! Basescu incearca sa controleze marsav situatia, abuzand de putere cum a facut-o in toti acesti ani de cand e sef de stat, prin metode dictatoriale.

Nu sunt in masura sa vorbesc in numele tuturor, insa o sa spun ce "pretentii" am, personal, de la aceste proteste. Ordinea este aleatorie.

* Judacarea lui Iliescu pentru Lovitura de stat din '89; stiu ca par nebun, dar Iliescu tocmai a
iesit din spital si tot spune prin interviuri ca nu exista alta solutie decat anticipate; omul
asta n-ar trebui sa aiba dreptul la cuvant, si trebuie sa raspunda in fata legii pentru faptele sale, indiferent c-au trecut peste 20 de ani, asa cum se procedeaza in strainatate.
* Inlaturarea din politica a lui Diaconescu si Becali; Romania are nevoie de lideri
competenti, nu de circari si ciobani.
* Inventarierea averilor si confiscarea acestora in cazul in care nu sunt justificate; de ce?
pentru ca in principiu, pe asta se bazeaza coruptia, si asta e cea mai mare problema a tarii. Astia si-au facut vile in Primaverii cu banii de la UE pentru autostrazi.
* Jandarmeria Romana sa fie adusa in fata Justitiei pentru abuzul de violenta si faptele comise pe parcursul protestelor.
* Alegeri anticipate in urma carora sper ca romanii vor alege constiincios, fara a se vinde pe galeti si brichete.
* Inlocuirea clasei politice de astazi; avem nevoie de oameni tineri la conducere, capabili si motivati, cu mentalitate post-comunista si perspective deschise catre viitor, responsabili si dedicati.

Ar fi o lista intreaga de care deja nu mai am timp si chef sa ma ocup, imi pierd orice urma de speranta in ceea ce s-ar fi putut demonstra in urma acestei mici revolutii. A iesit prea putina lume in strada sa conteze in vreun fel in fata acestor corupti si nesimtiti care ne conduc in ultimul hal. Incep sa dezvolt o stare de dezamagire si ura crunta fata de acest sistem, suntem batuti la curu' gol si umiliti pe fata.
Sper totusi ca Romania sa nu cedeze, sa continue si sa iasa in strada cat mai multa lume. Pentru libertate, pentru schimbare, pentru o Romanie mai buna!

Distribuie

Posturi similare

Previous
Next Post »

2 comments

comments
19 ianuarie, 2012 delete

Cosmin, se vede ca nu esti la curent cu ceea ce se intampla (si e adevarat ca nici prin presa nu se pune mare accent pe ceea ce e important si din cauza asta nu ai avut cum sa afli). In primul rand, foarte putini din protestatari vor cu adevarat o schimbare. Multi au iesit in strada pentru taxele auto,legalizarea marijuanei,inlaturarea lui Mitica Dragomir de la Liga, si alte baliverne de doi lei. Jandarmii au restrictie sa atace populatia civila, iar violentele de acum cateva zile au fost promovate de suporterii ultrasi de la Dinamo si Steaua (suparati de incidentul cu tortza de pe stadioane)! Jandarmii au fost atacati cu caramizi si bucati in bordura (am fost pe stadion atat la Steaua cat si la Dinamo si comportamentul asta e la ordinea zilei pentru ei). Huliganii astia au inceput apoi sa sparga magazinele din zona Unirii si sa dea foc la florarii si chioscuri de ziare! Apoi, toata lumea i-a condamnat si au fost tinuti departe de adevaratii protestatari! Eu am trecut zilnic pe acolo (nu in calitate de participant,pentru ca eu nu consider ca acest popor merita ceva mai bun decat are in prezent) si nu am vazut vreun jandarm violent, iritat! Majoritatea ziarelor sunt controlate de televiziunile de doi bani din Romania (Antena 1, Realitatea tv) si din cauza asta se scrie doar ce da bine pentru opozitie).


Te sprijin total in dorinta manifestata cuprivire la Iliescu,pentru ca, din punctul meu de vedere,el a fost cel care a format aceasta comunitate de mincionosi, spagari, invidiosi, manelisti,cocalari, parasute ieftine.


Eu inteleg ca lumea vrea schimbare, dar eu una nu ma pot pronunta pana nu aud un nume! Ok,il dam jos pe Basescu, dar in locul lui pe cine aducem? Sau repetam fiasco-ul din 89?

Reply
avatar
19 ianuarie, 2012 delete

Eu vorbesc dintr-o perspectiva neutra, din ce-am citit in presa online, video-uri pe youtube si declaratii ale unor persoane care au fost prezente la manifestatii, recunosc cu parere de rau ca nu am sansa sa particip, desi as face-o cu toata inima.
Primele acte de violenta au fost oarecum reciproce din partea ambelor tabere, in prima zi cand protestatarii, care au inceput manifestatiile cu un alt scop decat cel pentru care protesteaza azi, au vrut sa mearga la Cotroceni si au fost intorsi agresiv din drum de Jandarmerie, asa ca lumea a ripostat, dar pana la urma s-a ajuns inapoi la Universitate. Apoi da, in zilele urmatoare au iesit in strada "ultrasii" cu bale in barba si muci la nas, cu circul tipic si deloc necunoscut Jandarmilor, pur si simplu chef de scandal. Dar azi e pur si simplu violenta a jandarmilor, nu mai au nevoie de motive sa dea in lume degeaba. Si da, e haos total pe plan politic, nimeni nu stie ce vrea exact, cu toate ca se poate face o lista intreaga. Asta e din cauza lipsei de organizare.
Nu, Basescu si Boc n-or sa-si dea demisia (lucru care intr-un fel ma linisteste), pentru ca sunt de-o nesimtire uimitoare, nu pot sa cred cum se comporta oamenii astia din pozitiile pe care le ocupa in fata populatiei; Basescu apare la tv cu declaratii oficiale abia dupa 7 zile de proteste, Boc afirma ca nu-si da demisia, putea macar sa taca din gura sa nu zica nimic concret, era mai bine. Ba chiar ne-am luat niste "sfaturi" din partea noului presedinte al parlamentului european. Pe de alta parte, cum ai spus si tu si eu in posturile anterioare, nu avem alternative. Ce sper eu sa priceapa Basescu si clasa politica subordonata lui, si opozitie si tot, e ca in sfarsit se iese in strada pentru mai mult decat dansul pinguinului, gratare si manele, si sa se cace pe ei de frica in propriile case, ca daca nu devin oameni responsabili data viitoare mergem peste ei. Sper sa existe motivatie pentru lume sa ramana in strada in continuare, indiferent cat de stupid e motivul.
Oricum avem nevoie de timp sa contemplam urmatoarele alegeri, viitorul ar putea fi un dezastru daca votam la cald, adica anticipate. Adica fiasco-ul din 89 :)

Reply
avatar