Proteste in Romania, Revolutie 2012

Doar ce am aflat ce se petrece de vreo 2 zile pe strazile Romaniei. Pe google daca cauti nu apare mai nimic, iar televiziunile o ard semi-indiferente.
Misterioase sunt caile internetului; aparent protestele s-au desfasurat pe parcursul ultimelor 2 zile, 13-15 ianuarie, iar eu am aflat tocmai astazi. In general, orice "noutate" dureaza maxim 12 ore sa se propage pe interneti; ba chiar mai repede, ex. mesajele cretine cu "daca nu trimiti la 10 persoane din lista blabalbla". Ce nu inteleg eu e de ce o chestiune de interes public de astfel de dimensiuni a durat 2 zile sa apara pe siteuri, forumuri, etc.
Romanii au iesit in strada in urma masurilor luate de Basescu referitor la SMURD; adica desfiintarea celui mai eficient serviciu de asistenta medicala din frumoasa Romanica; si alte legi care duc la inrautatirea Sistemului de Sanatate.
Asta fiind cireasa de pe tort, scanteia care a aprins butoiul cu pulbere. Romania era deja satula de Basescu, de incapabilii de la conducere, coruptie si bataie de joc. De data asta e altfel decat la ultimul protest la care s-au facut gratare si s-a dansat pe manele. Bravo Romania! Pumnul sus. E pacat totusi ca, de fapt nu exista niciun scop comun si concret, decat acela ca Romania il vrea jos pe Basescu. Si din nou pacat, ca oricine o sa ii ia locul la presedentie, o sa fie la fel cois. La fel de rau, prostia salasuieste in mentalul colectiv si la urmatoarele alegeri va ploua din nou cu brichete si galeti moka, si-o sa fim tot aici. Si totusi, respectabila actiune din partea poporului.
Ce nu am inteles niciodata, indeferent c-a fost vorba de proteste la noi sau in alte tari, e agresivitatea fortelor de ordine. Adica cois, dai cu bastonul ala in stanga si in dreapta fara sa te uiti, ai putea sa dai in ma-ta, intelegi? Astia nu sunt oameni? Ei nu sunt afectati de proasta functionare a sistemului? Sau ei doar isi fac treaba pentru care sunt platiti? Astialalti arunca cu pietre, ultrasii astia, stati acasa daca veniti cu scandal.
Acestea fiind spuse, ma retrag, eventual o sa revin cu pareri despre ce se petrece. Pana atunci, BRAVO ROMANIA!
Desteapta-te Romane :)



Distribuie

Posturi similare

Previous
Next Post »