Top "Albumul anului 2011" - Rezumat

Am ajuns la jumatatea lunii ianuarie din noul an, asa ca am decis sa "spargem cutia cu voturi", sa le numaram si sa ne spunem parerea despre "anul electoral al hiphopului". Ha ha! Un numar impresionant de voturi, multumesc tuturor celor care au votat. 264 de voturi, cele mai bune 12 albume supuse la vot, tragem linie si facem rezumatul.

In imaginea urmatoare vedem topul votat de voi.


Topul celor mai bune albume din hip hopul romanesc ale anului 2011:
1. Haarp Cord - Dragoste sau frica
2. BUG Mafia - Inapoi in viitor
3. Deliric 1 - ITP
4. Cheloo - Celcareuraste
5. DOC - Lucrare de control
6. Guess Who - Tot mai sus
7. Sisu Tudor - Temnita luminii
8. Omu' Gnom - Ai grija sa n-ai griji / Nu uita sa nu uiti (dublu album)
9. Dragonu' 47 - Omul vechi
10.CIA - 7 Gloante / Specii - Usile (egalitate)
11.Ortega - Ladi dadi

N-am sa comentez gusturile celor care au votat, o sa-mi spun parerea si preferintele personale imediat, asta e ordinea celor mai bune albume romanesti din 2011, respect opinia publica.
Cred ca a fost un an bun pentru hip hop, si sper ca acest gen sa continue sa se dezvolte si sa evolueze si pe la noi prin tara.

O sa fac un top 3 personal si-o sa argumentez alegerile. Ma bucur in special pentru Haarp Cord si Deliric pentru succesul care l-au avut cu albumele lor, personal genul de hip hop la care au trecut acesti "grei" nu ma mai reprezinta, nu sunt adeptul schimbarilor *in mai rau* cand vine vorba de muzica si de trupe consacrate, I like it old school. Totusi, cativa au reusit sa ma impresioneze.
Din punctul meu de vedere, cele mai bune 3 albume din hip hopul romanesc ale anului 2011, sunt urmatoarele:
1. Omu' Gnom - Ai grija sa n-ai griji / Nu uita sa nu uiti (dublu album)
2. Guess Who - Tot mai sus
3. BUG Mafia - Inapoi in viitor

Desi am scris mai sus ca nu sunt de acord cu schimbarile, pe langa faptul ca sunt albume foarte bune din punct de vedere al productiei si al liricii, mi-au placut in mod deosebit BUG Mafia, pentru ca au un album original, au aratat ca inca se poate cu hip hop pur, si au facut o surpriza placuta re-aducandu-l in scena pe Luchian, chiar daca a fost vorba doar de un refren.
In al 2-lea rand, Guess Who, pentru ca, in ciuda haterilor, mi se pare un album decent, la limita hip hopului, foarte placut si cu un sound pozitiv. Omu' Gnom in fruntea clasamentului, 2 albume complete, un maraton de hip hop original in stilul Omu' Gnom.
Alt album care m-a surprins placut a fost Dragonul - Omul vechi, pentru stilul de deliver pe piese ca "Intro cu Cedry2k".
De asemenea, pe la sfarsitul anului, Stress a spart gura targului cu albumul "Cadere libera", pentru mine reprezentand surpriza anului in materie de hip hop.

*Albumul "Nimeni Altu' - Transmisii in distors" desi a fost lansat pe 31 decembrie, il consider ca fiind un album al anului 2012, asa ca ne auzim in ianuarie 2013!

Doresc tuturor ca anul 2012 sa aduca numai bucurii, sa fie un an mai frumos si mai bun ca 2011, si sa avem parte de cat mai mult hip hop de calitate!
NU UITATI, CUMPARATI MUZICA DACA VA PLACE!
Pace

Distribuie

Posturi similare

Previous
Next Post »

2 comments

comments
21 ianuarie, 2012 delete

Mafia si Guess la coada . Haarp Cord , Sisu , Cheloo . Apoi Deliric , Gnom , DOC , CIA !

Reply
avatar
Anonim
19 martie, 2012 delete

Este un top de 2 lei.Lasi in urma oameni care incearca sa deschisa mintea indoctrinatilor, iar tu pui in top 3 bug mafia?rusine.incultura sincer.ar trebui sa intelegi mesajul celor precum cedry2k, dragonu, nimeni altu, raku.Pacea interioara, valorile morale, sistemul bolnav in care traiesti ar trebui sa fie in prim plan.Personal sunt cei mai buni rap-eri actuali din tara.Excluzand CTC-ul care au vanzari record pt hiphop-ul romanesc, fiind ascultat de pushti in special."in mai rau" nu te face nimeni, doar incearca sa-ti prezinte problemele intr-un mod mai agresiv.Personal ar trebui eliminati mafia si guess who din top.va multumesc.

Reply
avatar