Cu ochii inchisi

La o discutie deschisa cu nimeni, imi zice ca se simte curva. Ca tot ce zic o face sa se simta curva. Ca o cunosc de ieri, ca n-am dreptul sa zic ce zic despre ea. Eu i-am zis prieteneste, desi nu eram prieteni, nu esti curva, esti tarfa. Sa-ti explic.
O curva se fute pe bani, poate ca ii trebuie. Sau de placere. Se fute cu unu azi si maine cu altu, merge mai departe. E singura mereu, n-are iubit, n-are familie. N-are prieteni, pentru ca toti stiu ca e curva. O curva stie diferenta dintre curva si tarfa, o stie din instinct. Si nu trece niciodata limita. O curva n-are creier, dar are suflet. Regreta, e umila, pleaca capul cand e intrebata de ce face asta. Ofteaza cand se gandeste la viata ei mizera, are constiinta si remuscari. O curva e om.
Tarfa in schimb e cea mai decazuta specie de traitoare pe pamant. Tarfa stie ce face. Are creier si vointa. Are ambitie. Ea e doar putin curva. Se fute cu unu azi, maine cu altu. Si nu merge mai departe. Eventual se mai fute cu al 3-lea. Unul dintre astia 3 e cumva peste ceilalti 2. Ori e gagicasu, ori il tine de bani, ori e maritata cu el, ori. Tarfa are amici, dar ei nu conteaza pentru ea. Attention hoar. Are doar o prietena buna care desigur e la fel de tarfa ca ea si au in comun atat de multe defecte incat se regasesc una in cealalta si inevitabil, sunt cele mai bune prietene. Pana la un momentdat evident, cand tarfa mai tarfa incepe sa dea cu nasu' de stele. Tarfa ii suna pe 2 dintre ei sa le spuna ca nu ajunge acasa azi pentru ca iese cu prietenele la un suc si ramane peste noapte la una dintre ele. Tarfa pleaca o saptamana in alt oras, sau in alta tara, pentru ca au trimis-o de la munca in delegatie. Intre timp ea e de fapt cu al 3-lea personaj din viata ei intima. Nimeni nu stie nimic. Tarfa minte. Pentru ca toti 3 au ceva ce ei ii trebuie si nu are chef sa renunte. N-are chef s-o ia de la capat cu altu sau altii. Si de ce sa nu profite de aptitudinile ei de tarfa si sa le inchida gura la fiecare pe rand cand ridica tonu? Pentru ea e simplu. Ii place sa se joace, e rolul ei in viata. Eh. Plange. Daca nu te prinzi la timp ca e tarfa, iti rupe sufletu in doua cand o vezi plangand. Lacrimi de crocodil. Eventual o tii in brate si plangi cu ea, ii zici ca o sa fie totul bine. Ii zici ca e asa cum zice ea. Te strange si ea tare in brate si iti spune ca te iubeste. Esti dragostea vietii ei. "Cum a fost la munca?". "Eh, plictiseala.". Tarfa joaca teatru. Uneori cand e constransa psihic isi pierde momentan talentul actoricesc si viata ei se transforma in circ. Dar e prea tarziu pentru tine, deja ti-a luat tot. Viata, casa, masina. Tarfa se recupereaza rapid. Ajunge sa ii zambesti putin dupa o cearta pe motive care intr-un fel iti dau de banuit ca e tarfa, si o ia de la capat. Insista ca nu o sa mai faca aia, aia, aia. Chestii banale. E tarfa oricum, n-ai cum sa scoti asta din ea. Tarfa nu are constiinta. Nu are regrete sau pareri de rau care sa nu aiba legatura doar cu ea. Trage cu dintii de ce isi doreste, in cel mai prefacut mod posibil. Daca cumva se impute treaba grav cu vreunu dintre ei, singurul lucru de care ii pare rau e ca nu s-a descurcat in situatia de cacat in care a intrat. Eh. Puncte la experienta. Daca tarfa pune intrebari, au ca scop doar sa induca faptul ca ei ii pasa. Ca daca tu gresesti, pe ea o doare. Daca nu te retragi la timp ajungi sa faci tu mancare si curat in casa, sa calci camasile altora, si toate astea seara dupa ce vi de la munca. Si totusi, o iubesti, pentru ca habar nu ai cat de tarfa e.
Ideea e ca tarfa nu are niciodata doar un singur prieten, asta e partea de curva din ea. Tarfa nu iubeste, nu simte. Minte. Actioneaza din instinct, ca animalele. Nu are principii, nu are constiinta sau remuscari. Pentru tarfa nimic nu conteaza, ea nu are niciun scop decat acela de a isi continua traiul la modul asta. Asa e ea, asta e caracterul ei. Si fiecare tarfa e speciala in felul ei. Ca de'aia ai ales-o tocmai pe asta.

Distribuie

Posturi similare

Previous
Next Post »